Design-ul iluminatului într-o casă inteligenta Loxone / by Anamaria Vaida

În general, iluminatul poate influența semnificativ modul în care trăim în casele noastre. Un design pentru iluminat bine gândit, care oferă iluminatul funcțional și estetic, poate crea cu adevărat o atmosferă plăcută la atingerea unui buton. Astăzi vom examina câteva recomandări pe care le sugerăm să le luați în considerare atunci când vă gândiți la ideile pentru iluminaț din casa inteligentă. Indiferent dacă intenționați să aveți un designer pentru iluminat, faceți acest lucru dvs. sau lucrați direct cu partenerul dvs. Loxone, acest blog este un loc bun pentru a începe.

Loxone+pendulum.jpg

Planificarea iluminatului potrivit

Lumina poate influneța în mare parte modul nostru de a trăi. Din păcate, designul iluminatului unei case noi nu ii este acordată atenția pe care o merită. Realizarea combinației perfecte din  produsele pentru iluminat pentru locuința dvs. inteligentă este posibilă - dar pentru a realiza acest lucru ar trebui să aveți în vedere proiectarea iluminatului din faza de planificare a construcției dumneavoastră. S-ar putea să te gândești că accesoriile pentru iluminat sunt ceva pe care le alegi mai târziu, dar acesta este de fapt ceva la care ar trebui să te gândești la un stadiu incipient, deoarece acest lucru ar putea afecta cablarea. Este recomandat să planificați unde doriți să aveți lămpi sau pendule, precum și unde doriți să aveți mai multe produse decorative și iluminat ambiental. Obținerea acestui aspect în timpul etapei de planificare reduce potențialul de acoperire sau de modificări de ultimă oră la un tavan care a fost deja montat. Vorbiți cu partenerul dvs. Loxone despre diferitele opțiuni pentru iluminatul inteligent pe care le puteți încadra în casa dvs. Veți avea nevoie să vă gândiți cum va fi folosită camera și ce fel de mobilier veți avea. Dacă nu sunteți sigur în ceea ce privește proiectarea în faza de planificare, discutați cu instalatorul despre opțiunea de iluminare individuală adresabilă.

Design-ul iluminatului potrivit pentru toate ocaziile

Dacă vă construiți casa de vis, cu siguranță nu ați dori să știți numai dacă este sau nu activată lumina. Una dintre cele mai importante caracteristici ale iluminatului cu adevărat inteligent este că poate fi adaptată pentru a se potrivi diferitelor ocazii.Luați în considerare lumina care este cel puțin diminuată - și extindeți designul lumii pentru a include iluminatul care schimbă culorile unde este nevoie.Cu scenele de iluminat puteți schimba aspectul camerei cu un singur clic. Vorbiți cu instalatorul pentru a avea anumite scene de iluminat configurate în casa dv. inteligentă.

Acestea s-ar putea activa automat în funcție de ora din zi sau puteați să le modificați cu ușurință printr-un singur comutator. Pentru a putea atinge acest nivel de funcționalitate cu iluminatul dvs., asigurați-vă că designul dvs. de iluminat include becuri care pot fi reglabile.

Acestea fiind spuse, nu toate becurile sunt dimmabile. Trebuie să știți că, de exemplu, LED-urile pot părea identice, dar funcționalitatea acestora ar putea să difere considerabil, ceea ce ar putea fi influențat în continuare de modul în care acestea sunt controlate.Vă recomandăm produsele Loxone Lighting, deoarece acestea au fost dezvoltate special pentru utilizarea în Real Smart Homes.

Surse de lumină diferite necesare în setările pentru scenele de lumină

Rețineți că pentru a putea seta o scena de lumină din locuința dvs., probabil veți avea nevoie de o varietate de surse diferite de iluminat. Aceasta nu este o listă exhaustivă, dar, ca regulă generală, recomandăm aceste trei surse diferite de iluminat să fie capabile să creeze contrastul dorit, nivelele de lumină și punctele focalizate pentru aproape orice ocazie:

LED-Spots.png

Iluminat ambiental

Luați în considerare ca iluminatu să fie principalul lucru dintr-o cameră. Iluminatul ambiental poate fi corpurile de iluminat care asigură iluminarea uniformă într-o încăperi, fără a lua în considerare zonele focalizate. Iluminarea ambientală ar fi în mod obișnuit aspectul în stil grilaj a spoturilor LED în bucătărie sau în tavanul central dintr-un dormitor, de exemplu.

 

Led-proiect Bucatarie.jpg

Iluminat funcțional

Această formă de iluminat se concentrează, de obicei, asupra anumitor părți ale unei încăperi după cum sugerează și numele, sunt îndeplinite sarcini specifice. Aceasta ar putea fi citirea unei cărți, îmbrăcarea, machiajului sau gătitul.De exemplu, ar fi util să aveți o sursă de lumină mai concentrată pe un blat de bucătărie. Acest lucru se poate realiza cu iluminarea Benzilor LED-ului sub partea inferioara al dulapului de bucătărie.

 

LED-Pendulum.png

Iluminat focalizat

A treia sursă de iluminat pe care o sugerăm să o luați în considerare este iluminatul focalizat. Aceasta include iluminatul cu pendul, cum ar fi LED-ul nostru Pendulum Slim, care este ideal pentru masa de sufragerie sau pentru barul de mic dejun din bucătărie.Acestea vă permite, de asemenea, să creați un punct focalizat de iluminat pentru a atrage atenția asupra unei anumite bucăți de mobilier din cameră.

 

Iluminat impresionant fără efort

Cu un design impresionant pentru iluminat care a fost implementat corect vă va permite să schimbați cu ușurință aspectul camerei.Ușurința utilizării iluminatului ar trebui să fie la fel de impresionantă ca și iluminatul.O locuință cu adevărat inteligentă oferă în mod inteligent cantitatea potrivită de lumină în fiecare cameră - luând în considerare cum ar fi mișcarea, timpul zilei, nivelurile de lumină naturală actuală și multe altele.

itrerupator.jpg

Produse de iluminat de calitate

Partenerii Loxone și proprietarii locuințelor au acces la o gamă de produse de iluminat de calitate care au fost dezvoltate special pentru utilizarea într-o locuință reală inteligentă.

alb.png

  A ++

 

Eficient energetic

alb.png

 

       3,000K 

 

Pentru lumină caldă albă perfectă

alb.png

Milioane de culori Pentru iluminat eficient și impresionant

alb.png

  25.000

 

Ore de funcționare

alb.png

    Tehnologie LED 

 

Pentru consum redus de energie

alb.png

1…100%

 

Dimarea Smooth cu Loxone Tree

Tehnologia Tree

 

Pentru flexibilitate maximă

alb.png

     Ra 80

 

Pentru o redare naturală a culorii

CO_lighting-examples (1)2.jpg

Noi am atins aspectele diferite ale design-ului pentru iluminat pe care ar trebui să-l luați în considerare pentru casa dvs. Sperăm că sunteți inspirat să alegeți ce fel de iluminat vă doriți să aveți în locuința dv. inteligentă.

Există și alte elemente pentru iluminat care ar trebui luate în considerare, cum ar fi indicele de redare a culorilor, eficiența energetică, curbele de diminuare sau căldura luminii albe.Având un sistem care este instalat profesional înseamnă că vă puteți îndrepta către profesioniști pentru a vă îngriji de aspectele tehnice ale designului de iluminat pentru dvs.Vorbiți cu un partener Loxone pentru a afla mai multe despre specificarea iluminatului Loxone pentru casa dvs. inteligentă.