Vacanțe relaxante cu case inteligente Loxone / by Anamaria Vaida

Vacante-relaxante.png

Locuințele inteligente fac vacanțele mult mai relaxante


Nisip alb, fin, între degetele de la picioare, sunetul calm al mării, razele calde ale soarelui care îți mângâie pielea și o băutură răcoritoare în mână -

încă puțin și sunteți în mult așteptata vacanță. 

Este vorba despre relaxare și trebuie să va bucurați de timpul petrecut în concediu, astfel încât ultimul lucru de care ar fi  nevoie, este stresul sau o îngrijorare constantă. Una dintre cele mai mari îngrijorări care ne poate trece prin minte este, dacă la reîntoarcere totul va în regulă acasă. Ei bine, în cazul în care casa ar putea avea grijă de ea însăși, asigurându-vă că totul este în siguranță și gata să vă alerteze în cazul evenimentelor care ar putea fi îngrijorătoare, ar fi un lucru ce v-ar oferi fără îndoială o liniște, astfel încât să vă puteți bucura de o baie în piscină sau să faceți o plimbare pe plajă.

Deci, cum ar fi dacă locuința ta ar avea grijă de ea însăși? Pentru a afla acest lucru, am comparat două familii în timpul concediului de vară: Familia Ionescu, care locuiește într-o locuință Inteligentă Loxone și Familia Popescu, care trăiesc într-o casă convențională.

Să începem.

Familia Ionescu  David (36), Elena (33), Matei (3) și Larisa (3) trăiesc într-o locuință inteligentă Loxone

Familia Ionescu

David (36), Elena (33), Matei (3) și Larisa (3)

trăiesc într-o locuință inteligentă Loxone

Familia Popescu  Mihai (36), Maria (32), Sofia (8) și Tudor (4) locuiesc într-o casă convențională

Familia Popescu

Mihai (36), Maria (32), Sofia (8) și Tudor (4)

locuiesc într-o casă convențională


Aventura începe!

Familia Ionescu  Începe să se lumineze de ziuă înainte ca familia să se trezească. Jaluzelele se ridică încet lăsând soarele blând de dimineață să pătrundă în dormitoare pentru a trezi în mod natural familia Ionescu, pornind la un volum plăcut muzica preferată în dormitorul fiecărui membru de familie. Ziua începe minunat și devine din ce în ce mai plăcută cu următoarele aventuri. Apoi, proaspăt trezit din țara viselor, ritmul și muzica dorită continuă în băi, unde pot fi ascultate diferite playlist-uri. (Înainte de a pleca din casă poți să asculți playlistul favorit)  După un început de zi fără griji; urmează o ceașcă de cafea. Apoi, este timpul ca Ionescu să revizuiască traseul. Pe măsură ce se pregătesc să plece, David activează casa în "Modul de vacanță", cu doar câteva clicuri din aplicație. El primește imediat o notificare pe telefonul său: "Fereastra din baie este încă deschisă". Elena o închide și gata - începe călătoria!

Familia Ionescu

Începe să se lumineze de ziuă înainte ca familia să se trezească. Jaluzelele se ridică încet lăsând soarele blând de dimineață să pătrundă în dormitoare pentru a trezi în mod natural familia Ionescu, pornind la un volum plăcut muzica preferată în dormitorul fiecărui membru de familie. Ziua începe minunat și devine din ce în ce mai plăcută cu următoarele aventuri.

Apoi, proaspăt trezit din țara viselor, ritmul și muzica dorită continuă în băi, unde pot fi ascultate diferite playlist-uri. (Înainte de a pleca din casă poți să asculți playlistul favorit)

După un început de zi fără griji; urmează o ceașcă de cafea.

Apoi, este timpul ca Ionescu să revizuiască traseul. Pe măsură ce se pregătesc să plece, David activează casa în "Modul de vacanță", cu doar câteva clicuri din aplicație.

El primește imediat o notificare pe telefonul său: "Fereastra din baie este încă deschisă". Elena o închide și gata - începe călătoria!

Familia Popescu  Alarma stridentă îl sperie și-l trezește pe Popescu din somn. (Maria s-a tot gândit de ceva vreme să înlocuiască ceasul cu alarmă de modă veche ...)  Puțin bulversați de trezirea lor bruscă, familia își continuă dimineața, după care se pregătesc să plece. Ei bine, începe rutina dinaintea părăsirii locuinței. Maria începe să treacă prin casă pentru a verifica dacă toate ferestrele sunt închise; lumina a fost oprită; televizorul este deconectat; încălzirea și apa caldă sunt oprite. Un alt lucru de făcut; trebuie trecut pe la vecini pentru a lăsa o cheie, în caz de…. Nimic surprinzător ... familia deja e în întârziere, deși toate aceste sarcini au durat doar câteva minute. Acum, pot să pornească la drum.

Familia Popescu

Alarma stridentă îl sperie și-l trezește pe Popescu din somn. (Maria s-a tot gândit de ceva vreme să înlocuiască ceasul cu alarmă de modă veche ...)

Puțin bulversați de trezirea lor bruscă, familia își continuă dimineața, după care se pregătesc să plece.

Ei bine, începe rutina dinaintea părăsirii locuinței. Maria începe să treacă prin casă pentru a verifica dacă toate ferestrele sunt închise; lumina a fost oprită; televizorul este deconectat; încălzirea și apa caldă sunt oprite.

Un alt lucru de făcut; trebuie trecut pe la vecini pentru a lăsa o cheie, în caz de….

Nimic surprinzător ... familia deja e în întârziere, deși toate aceste sarcini au durat doar câteva minute. Acum, pot să pornească la drum.


Avion.jpg

La aeroport ...

Familia Ionescu  Convins că totul este bine acasă, Ionescu începe deja să se relaxeze și să se bucure de mult așteptata vacanță -chiar înainte de a ajunge la aeroport. Evident, atunci când David a pus casa în "modul de vacanță", o serie de sarcini au fost realizate automat pentru el, inclusiv: Umbrirea a trecut în modul automat Casa a verificat ca toate ferestrele și ușile să fie închise Toate aparatele au fost oprite Programul cazanului a fost ajustat Alarma anti-efracție a fost activată Simularea prezenței a fost activată ….. Acum, la aeroport, este timpul ca familia să se oprească la micul dejun înainte de check-in.

Familia Ionescu

Convins că totul este bine acasă, Ionescu începe deja să se relaxeze și să se bucure de mult așteptata vacanță -chiar înainte de a ajunge la aeroport.

Evident, atunci când David a pus casa în "modul de vacanță", o serie de sarcini au fost realizate automat pentru el, inclusiv:

Umbrirea a trecut în modul automat

Casa a verificat ca toate ferestrele și ușile să fie închise

Toate aparatele au fost oprite

Programul cazanului a fost ajustat

Alarma anti-efracție a fost activată

Simularea prezenței a fost activată

…..

Acum, la aeroport, este timpul ca familia să se oprească la micul dejun înainte de check-in.

Familia Popescu  La un moment dat, în mașină, în drum spre aeroport, Maria are acel sentiment ciudat ... în graba mare, nu-și amintea dacă a scos fierul de călcat din priză. Nu se poate liniști din cauza acestui gând, Popescu se întoarce "doar pentru a verifica încă odată". Se pare că fierul de călcat a fost scos - acum Maria este liniștită, dar cu acest mic ocol au pierdut timp; și nu puțin. Cu un nivel ridicat de stres, familia ajunge la aeroport și se îndreaptă imediat spre biroul de check-in, unde trebuie să stea la o coadă care îi îngrijorează. Până când familia reușește să facă check-inul, nu mai există șanse ca ei să poată obține patru locuri împreună în avion.

Familia Popescu

La un moment dat, în mașină, în drum spre aeroport, Maria are acel sentiment ciudat ... în graba mare, nu-și amintea dacă a scos fierul de călcat din priză.

Nu se poate liniști din cauza acestui gând, Popescu se întoarce "doar pentru a verifica încă odată".

Se pare că fierul de călcat a fost scos - acum Maria este liniștită, dar cu acest mic ocol au pierdut timp; și nu puțin.

Cu un nivel ridicat de stres, familia ajunge la aeroport și se îndreaptă imediat spre biroul de check-in, unde trebuie să stea la o coadă care îi îngrijorează.

Până când familia reușește să facă check-inul, nu mai există șanse ca ei să poată obține patru locuri împreună în avion.


Prima zi!

A fost o furtună

Putem fi oricând la curent cu știrile meteo datorită numeroaselor aplicații disponibile pentru telefoanele inteligente din ziua de azi. La micul dejun, privind știrile, familiile află că noaptea trecută a avut loc o furtună în orașul lor natal, producând pagube și inundații în numeroase locuințe.

Familia Ionescu  David și Elena stau relaxați. Casa lor inteligentă i-ar fi informat dacă vreunul din senzori ar fi sesizat infiltrații sau scurgeri de apă. În cazul în care totuși s-ar fi întâmplat , aceștia ar fi fost imediat avertizați și ar fi putut contacta pe cineva pentru atenuarea pagubelor. Deoarece niciunul dintre senzori nu a fost declanșat, ei știu că totul este în regulă acasă. Nefiind liniștită, Elena deschide aplicația Loxone și vede că totul este în regulă. Familia Ionescu a fost norocoasă. Ziua 1 începe cu bine... Plaja îi așteaptă!

Familia Ionescu

David și Elena stau relaxați. Casa lor inteligentă i-ar fi informat dacă vreunul din senzori ar fi sesizat infiltrații sau scurgeri de apă.

În cazul în care totuși s-ar fi întâmplat , aceștia ar fi fost imediat avertizați și ar fi putut contacta pe cineva pentru atenuarea pagubelor.

Deoarece niciunul dintre senzori nu a fost declanșat, ei știu că totul este în regulă acasă. Nefiind liniștită, Elena deschide aplicația Loxone și vede că totul este în regulă.

Familia Ionescu a fost norocoasă. Ziua 1 începe cu bine... Plaja îi așteaptă!

Familia Popescu  Mihai începe să se îngrijoreze. Oare și casa lor a fost afectată? Maria o sună repede pe mama ei și află că situația nu e cea mai bună - subsolul părinților ei a fost inundat. Din cauza haosului, mama ei nu a avut timp să verifice cum stă treaba la casa fiicei sale - dar promite să o facă cât mai curând posibil. Neliniștea persistă - este micul dejun în prima zi, iar vacanța lor nu începe prea bine. Incertitudinea continuă iar după-amiaza la plajă buna dispoziție a scăzut rapid. În cele din urmă, mama Mariei o sună înapoi. Familia Popescu a avut noroc, totul este bine acasă. Uau!

Familia Popescu

Mihai începe să se îngrijoreze. Oare și casa lor a fost afectată?

Maria o sună repede pe mama ei și află că situația nu e cea mai bună - subsolul părinților ei a fost inundat. Din cauza haosului, mama ei nu a avut timp să verifice cum stă treaba la casa fiicei sale - dar promite să o facă cât mai curând posibil.

Neliniștea persistă - este micul dejun în prima zi, iar vacanța lor nu începe prea bine. Incertitudinea continuă iar după-amiaza la plajă buna dispoziție a scăzut rapid.

În cele din urmă, mama Mariei o sună înapoi. Familia Popescu a avut noroc, totul este bine acasă. Uau!

P.S. Senzorul de apă nu este singurul dispozitiv care oferă siguranță

De asemenea, familia Ionescu ar fi fost anunțată dacă detectorul de fum ar fi sesizat ceva nereguli, astfel încât să poată apela imediat la ajutor.

Evident, nu toate riscurile de securitate pot fi eliminate. Deseori hoții dau lovitura când o casă este lăsată goală fără supraveghere sau când proprietarii sunt plecați pe o perioadă mai lungă. Puteți afla cum se ocupă de acest lucru, locuința inteligentă  prin de sistemul de securitate Loxone.

tabara-la-mare.jpg

Coletul mult așteptat

Ambele familii se află acum pe plajă când cineva sună acasă. Un pachet mult așteptat este livrat în sfârșit!

Familia Ionescu  Familia Ionescu își cunosc poștașul de foarte multă vreme. Înainte de a pleca în vacanță, David i-a stabilit un cod NFC pentru Code Touch, care îi oferă acces la garaj (și numai la garaj). Deci, prin acest lucru, poștașul poate să lase foarte simplu pachetul într-un loc sigur, până când familia se întoarce. David ar fi putut, desigur, să folosească aplicația de pe telefon pentru a vedea și a vorbi cu toți vizitatorii de la ușa din față. Dar este în vacanță și preferă să-și petreacă timpul cu familia.

Familia Ionescu

Familia Ionescu își cunosc poștașul de foarte multă vreme. Înainte de a pleca în vacanță, David i-a stabilit un cod NFC pentru Code Touch, care îi oferă acces la garaj (și numai la garaj). Deci, prin acest lucru, poștașul poate să lase foarte simplu pachetul într-un loc sigur, până când familia se întoarce.

David ar fi putut, desigur, să folosească aplicația de pe telefon pentru a vedea și a vorbi cu toți vizitatorii de la ușa din față. Dar este în vacanță și preferă să-și petreacă timpul cu familia.

Familia Popescu  La familia Popescu, vizita trece neobservată. Poștașul a sunat la ușă, dar nu a deschis nimeni. Evident, pachetul rămâne nelivrat, poștașul neavând nici o posibilitate de a lăsa pachetul într-un loc sigur. Deci, pachetul ajunge înapoi la departamentul de distribuție. Mihai trebuie acum să aranjeze o relivrare atunci când familia este reîntoarsă acasă, sau să meargă personal să ridice pachetul.

Familia Popescu

La familia Popescu, vizita trece neobservată. Poștașul a sunat la ușă, dar nu a deschis nimeni. Evident, pachetul rămâne nelivrat, poștașul neavând nici o posibilitate de a lăsa pachetul într-un loc sigur.

Deci, pachetul ajunge înapoi la departamentul de distribuție. Mihai trebuie acum să aranjeze o relivrare atunci când familia este reîntoarsă acasă, sau să meargă personal să ridice pachetul.


P.S. Nu doar poștașul poate accesa

Familia Ionescu poate atribui coduri unice de acces pentru diferite persoane - toate acestea datorită dispozitivului NFC Cod Touch. Vecina lor, în grija căreia a rămas pisica, are acces de intrare cu codul ei - dar numai dacă casa știe că familia Ionescu este în vacanță. Când familia Ionescu se întoarce acasă, codul vecinei nu va mai funcționa.

18loxone-smart-home-showhome-czechia-03.jpg

Se îndreaptă spre casă

Indiferent că locuiești într-o Casă Inteligentă sau nu, timpul zboară când ești în concediu. Nu a existat nicio excepție pentru cele două familii (chiar dacă una ar fi fost mai stresată decât cealaltă ...)

Familia Ionescu  Înainte ca familia Ionescu să plece în concediu, David salvează o intrare în calendar din aplicația Loxone, indicând data când vor pleca și când se întoarce familia. Casa lor a făcut ulterior toate ajustările necesare în timpul absenței lor și mai mult de atât, fiind setată data sosirii, casa a reintrat în modul normal de funcționare pentru pentru a le oferi o primire călduroasă: Ventilația a revenit la funcționarea normală Aparatele au fost pornite din nou fiind gata de utilizare Temperaturile de confort au fost atinse în fiecare cameră a casei …. Nici la întoarcere, Familia Ionescu nu trebuie să-și facă griji pentru casa lor -aceasta le permite să se bucure de vacanță , fără stres, chiar până în ultima clipă. De fapt, ei pot rămâne în continuare fără stres, chiar și după ce ajung acasă. Asta pentru că locuința lor are grijă de 50.000 de sarcini în fiecare an, așa că rămân liniștiți chiar și atunci când nu sunt în vacanță 😉

Familia Ionescu

Înainte ca familia Ionescu să plece în concediu, David salvează o intrare în calendar din aplicația Loxone, indicând data când vor pleca și când se întoarce familia.

Casa lor a făcut ulterior toate ajustările necesare în timpul absenței lor și mai mult de atât, fiind setată data sosirii, casa a reintrat în modul normal de funcționare pentru pentru a le oferi o primire călduroasă:

Ventilația a revenit la funcționarea normală

Aparatele au fost pornite din nou fiind gata de utilizare

Temperaturile de confort au fost atinse în fiecare cameră a casei

….

Nici la întoarcere, Familia Ionescu nu trebuie să-și facă griji pentru casa lor -aceasta le permite să se bucure de vacanță , fără stres, chiar până în ultima clipă.

De fapt, ei pot rămâne în continuare fără stres, chiar și după ce ajung acasă. Asta pentru că locuința lor are grijă de 50.000 de sarcini în fiecare an, așa că rămân liniștiți chiar și atunci când nu sunt în vacanță 😉

Familia Popescu  Familia Popescu nu a ajuns încă acasă, dar concediul lor, este în esență deja încheiat. Imediat ce părăsesc hotelul, Maria o sună pe mama ei să-i ceară să pornească încălzirea. În avion, ei se întreabă mereu dacă totul este în regulă acasă. În cele din urmă, se liniștesc după ce trec pragul și a văd că totul este în ordine. Dar mai există lucruri de făcut pentru a readuce casa la normal: Deschiderea jaluzelelor Aerisirea camerelor Pornirea aparatelor și dispozitvelor ….

Familia Popescu

Familia Popescu nu a ajuns încă acasă, dar concediul lor, este în esență deja încheiat.

Imediat ce părăsesc hotelul, Maria o sună pe mama ei să-i ceară să pornească încălzirea.

În avion, ei se întreabă mereu dacă totul este în regulă acasă.

În cele din urmă, se liniștesc după ce trec pragul și a văd că totul este în ordine.

Dar mai există lucruri de făcut pentru a readuce casa la normal:

Deschiderea jaluzelelor

Aerisirea camerelor

Pornirea aparatelor și dispozitvelor

….

Experimentați o Casă cu adevărat inteligentă!

Doriți să aflați mai multe? Aveți posibilitatea de a participa la una din prezentările noastre gratuite pentru a descoperi avantajele unei locuințe cu adevărat inteligente și cum puteți să vă petreceți vacanța/concediul fără griji. 

Alternativ, puteți solicita o consultare, astfel încât să puteți discuta despre funcțiile inteligente ale casei dvs.