Diferențele dintre LOXONE și KNX

Care este diferența dintre LOXONE și KNX?

LOXONE și KNX - ambele sunt sisteme de automatizare sau de control al echipamentelor tehnice din clădiri de toate tipurile. Fie că este vorba de hoteluri, clădiri comerciale, restaurante sau case. Și ambele sisteme au punctele lor forte.

Am comparat pentru dumneavoastră diferențele de bază dintre LOXONE și KNX, pentru a clarifica întrebarea dacă este necesară o decizie în favoarea sau împotriva unui sistem.

Care este diferența dintre LOXONE și KNX?
LOXONE
KNX
Loxone este un producător de software și hardware, care oferă soluții complete în domeniul automatizării clădirilor. KNX este un protocol, pentru care o gamă largă de producători oferă senzori, actuatoare și software.
Deschidere
Deschidere Datorită numeroaselor interfețe, este posibilă utilizarea unei game largi de standarde (de exemplu, KNX, DALI, Modbus RTU/TCP, EnOcean, RS485/RS232, DMX și multe altele). În plus, Loxone este certificat oficial de Apple HomeKit, Bosch-Siemens, Belimo și mulți alți producători. KNX este un protocol deschis. Diverși producători oferă numeroase produse pentru instalații KNX.
Scalabilitate
Scalabilitate Proiectul dumneavoastră Loxone este liber scalabil, indiferent dacă este vorba de o clădire comercială sau de o casă individuală. Mulțumită soluției de gateway client, mai multe Miniservere pot lucra împreună într-o rețea și pot lucra împreună chiar și în mai multe locații. Puteți extinde un sistem KNX relativ liber, în funcție de domeniul de aplicare, de funcționalitatea dorită și de scopul dorit. Dacă ați instalat 64 de conexiuni și doriți mai multe, veți avea nevoie de o altă sursă de alimentare pentru alte 64 de conexiuni. Iar pentru a le cupla pe acestea două, aveți nevoie de încă o sursă de alimentare suplimentară.
Inteligență
Inteligență Miniserver este elementul central al oricărei instalații Loxone de automatizare a casei sau a clădirii. În esență, coordonează controlul și automatizarea prin procesarea locală a logicii. Inteligența sistemului KNX este localizată direct în actuatoare și senzori.
Vizualizare
Vizualizare Vizualizarea aplicației este creată automat, pe măsură ce sistemul este programat, și este complet gratuită. Pentru a obține o reprezentare vizuală a automatizării clădirii, este necesar un efort suplimentar de programare. În acest caz, este necesar și hardware suplimentar, pentru care se percepe o taxă.
Software
Software Cu Loxone, întregul software și toate aplicațiile sunt disponibile gratuit și fără licență - inclusiv actualizări gratuite și acces extern gratuit. Software-ul ETS pentru realizarea de proiecte KNX este contra cost. În cazul în care este necesară o actualizare a software-ului, trebuie să o comandați din nou contra cost.
Programare
Programare Configurarea este rapidă și ușoară cu Loxone Config. De la cele peste 250 de blocuri funcționale pre-programate la funcția Auto-Config (cu ajutorul căreia un întreg proiect este preconfigurat cu doar câteva clicuri de mouse) până la libertatea de a crea o logică individuală extinsă, ceea ce înseamnă că aproape orice este posibil. Programarea în software-ul ETS este, de obicei, complexă și consumatoare de timp. În plus, programarea componentelor de la diferiți producători poate fi foarte diferită.

Utilizați Loxone și KNX împreună

Vestea bună pentru dumneavoastră este că nu trebuie să alegeți una sau alta. Chiar și în ciuda tuturor diferențelor dintre ele, datorită deschiderii sistemului Loxone, avantajele ambelor soluții pot fi combinate.

Acest lucru se poate face prin adăugarea unui Loxone Miniserver la instalațiile dumneavoastră KNX, care vă permite să beneficiați de vizualizările Loxone, lider de piață, care vor fi utilizate pentru o instalare KNX. Datorită celor peste 250 de blocuri funcționale preprogramate, puteți realiza rapid și ușor o logică extinsă - în plus, dacă aveți întrebări, echipa noastră de suport pentru parteneri vă va fi alături pentru a vă sprijini în implementare!

Loxone Config: Instrumentul intuitiv de configurare - și pentru proiectele KNX

Lăsați-vă inspirat de interfața de programare intuitivă și performantă Loxone și folosiți-o pentru proiectele dvs. KNX - vizualizarea aplicației este creată simultan cu configurarea sistemului și este complet automată. Adică configurarea pentru instalator și crearea vizualizării ulterioare pentru utilizator nu a fost niciodată atât de ușoară!

Cu fiecare extensie KNX, pot fi integrate rapid și ușor până la 500 de adrese de grup KNX/EIB. Numeroase alte extensii oferă interfețe pentru aproape orice aplicație. Inclusiv 1-Wire, DMX, DALI, RS485 și multe altele.

Extensia KNX

Datorită Loxone KNX Extension, puteți integra cu ușurință dispozitive cu interfață KNX în instalația Loxone. Cu Loxone Config, senzorii și actuatorii KNX pot fi conectați și configurați.

Previous
Previous

NOU: Modbus Air